Zonnepanelen reinigen

Specialistische reiniging om de levensduur van zonnepanelen te vergroten

  • Geen no-shows. Als we zorgeloos zeggen, dan bedoelen we dat ook.

  • Ruim 13 jaar ervaring. We krijgen 5-sterren van onze klanten.

Wat houdt zonnepanelen reinigen in?

Zonnepanelen reinigen, dat is gewoon het weghalen van stof, pollen, vogelpoep en al die andere dingen die zich opstapelen op je panelen. Dit soort rommel kan de werking van je zonnepanelen flink naar beneden halen. Vaak doen ze het schoonmaken met speciale apparatuur zoals een solar cleaning robot, die veilig en goed je panelen schoonmaakt zonder ze te beschadigen. Dit is super belangrijk om je zonnepanelen goed te laten werken en om zoveel mogelijk energie op te wekken.

Waarom zou je je zonnepanelen laten reinigen?

Je zonnepanelen regelmatig laten schoonmaken is super belangrijk om ze goed te laten werken en om ze zo lang mogelijk mee te laten gaan. Rommel zoals stof, fijnstof van verkeer, en dingen uit de natuur kunnen ervoor zorgen dat je panelen een stuk minder energie opwekken, soms wel tot 15% minder! Door de panelen schoon te houden, zorgen we ervoor dat ze zoveel mogelijk zonlicht vangen en omzetten in energie. Plus, door ze regelmatig schoon te maken, gaan ze langer mee en voorkom je dure reparaties of het moeten vervangen van de panelen.

Wat zijn de kosten van zonnepanelen reinigen?

Wat het kost om je zonnepanelen schoon te maken, dat hangt af van een paar dingen, zoals hoeveel panelen je hebt, wat voor soort dak je hebt, en hoe vies ze zijn. Bedrijven geven vaak een prijsopgave nadat ze eerst een kijkje hebben genomen. Moderne technieken zoals het gebruik van een solar cleaning robot kunnen het schoonmaken sneller maken en zijn vaak goedkoper dan het met de hand doen, vooral bij grote installaties. Ze kunnen ook regelmatig komen kijken en onderhoudsplannen aanbieden, dat kan uiteindelijk geld besparen door goed onderhoud.

01

Kennismaking

Tijdens onze kennismaking duiken we in jouw wereld om elk aspect van je schoonmaakbehoeftes te begrijpen

02

Pandbezoek

Tijdens ons pandbezoek nemen we elk hoekje onder de loep, zodat we het perfecte schoonmaakplan kunnen opstellen.

03

Garantie

En met onze tevredenheidsgarantie glanzen we pas echt van trots, want jouw glimlach is ons visitekaartje!

Het schoonmaakproces

Het schoonmaken van zonnepanelen start met het wegvegen van vuil dat zich heeft opgehoopt door blootstelling aan externe factoren, zoals stof, stuifmeel, mos en atmosferische vervuiling. Deze dingen kunnen het rendement van je zonnepanelen flink verminderen door het blokkeren van zonlicht, wat we natuurlijk hard nodig hebben om energie op te wekken.

Voor het schoonmaken van de panelen gebruiken we automatisch draaiende borstels die speciaal zijn ontworpen om lief te zijn voor het oppervlak van je panelen. Deze borstels halen het vuil weg zonder dat je panelen krassen of andere schade oplopen. Het is echt belangrijk dat we deze borstels gebruiken om je panelen veilig schoon te krijgen.

Een ander belangrijk deel van het schoonmaakproces is het gebruik van osmosewater. Dit is water waaruit alle mineralen, zoals kalk, en andere vervuilende stoffen zijn gefilterd. Als we gewoon kraanwater zouden gebruiken, kunnen er kalkvlekken en strepen ontstaan na verdamping, wat de hoeveelheid zonlicht die de panelen kunnen opvangen kan beïnvloeden. Osmosewater daarentegen, laat geen resten achter, wat super belangrijk is zodat de panelen goed schoon worden zonder dat de werking wordt beïnvloed.

Duurzaam zonnepanelen schoonmaken

Het is ook belangrijk dat we milieuvriendelijke methoden gebruiken om je zonnepanelen schoon te maken. We willen natuurlijk wel dat ze schoon worden, maar we willen ook het milieu beschermen. Het gebruik van osmosewater speelt hier een grote rol, omdat het een milieuvriendelijk alternatief is voor traditionele schoonmaakmiddelen die meestal chemische stoffen bevatten. Osmosewater krijgen we door een natuurlijk filtratieproces waarbij viezigheid mechanisch wordt verwijderd zonder chemische toevoegingen.

Deze manier van schoonmaken zorgt niet alleen voor een diepe reiniging van je zonnepanelen, maar vermindert ook de ecologische voetafdruk van het schoonmaakproces. Door het weglaten van chemische afvalstoffen en het beperken van waterverbruik draagt het bij aan duurzaamheid op lange termijn, zowel in termen van milieuimpact als de levensduur van de zonnepanelen zelf.Het regelmatig en goed schoonmaken van zonnepanelen met duurzame methoden helpt niet alleen bij het maximaliseren van de energie-output van de installatie, maar ondersteunt ook bedrijfsinitiatieven gericht op duurzaamheid. Dit alles resulteert in een win-win situatie waarbij zowel de efficiëntie van de zonnepanelen wordt verhoogd als de impact op het milieu wordt verlaagd.

Waarom kiezen voor Puur-Schoon?

De magie zit hem niet in de momenten dat je verrast wordt door iets extra's, maar in het volledig ontbreken van verrassingen. Onze diensten zijn pas echt merkbaar als je vergeet dat we er zijn. Dat noemen wij zorgeloos.

  • Geen no-shows. Als we zorgeloos zeggen, dan bedoelen we dat ook.

  • Ruim 13 jaar ervaring. We krijgen 5-sterren van onze klanten.

  • Grote namen vertrouwen ons al jaren zorgeloos

Gecertificeerd personeel

Elke schoonmaaktaak vraagt om specifieke vaardigheden. Daarom beschikken wij over gecertificeerde schoonmaakspecialisten, elk met expertise in hun eigen vakgebied.

Wat klanten zeggen

Laden....

Laden....

Laden....

Laden....

Laden....

Laden....

Laden....

Laden....

Laden....

Laden....

Laden....

Laden....

Laden....

Laden....

Laden....

Laden....

Laden....

Laden....

Laden....

Laden....

Laden....

Laden....

Laden....

Laden....

Klaar voor een schoon begin? Laten we kennismaken

Ga voor zorgeloos schoon en neem contact met me op of vraag direct een offerte aan.