Duurzaamheid

Kom meer te weten over hoe Puur Schoon bijdraagt aan een groene toekomst met duurzame schoonmaak en milieubewuste methodes.

Onze duurzaamheidsvisie

Ontdek hoe wij bij ons schoonmaakbedrijf niet alleen ruimtes schoonmaken, maar ook streven naar een positieve impact op onze wereld. Onze benadering van duurzaamheid gaat verder dan alleen mooie woorden; het is gebaseerd op concrete acties en eerlijke principes. Onze duurzaamheidsstrategie steunt op drie kernpijlers:

 • Effectieve klachtenafhandeling

 • Vermindering van CO2-uitstoot

 • Bevorderen van Social Return on Investment

Wat zijn SDG's?

De Duurzame Ontwikkelingsdoelen (Sustainable Development Goals of SDG’s) van de Verenigde Naties zijn een universele oproep tot actie om een einde te maken aan armoede, de planeet te beschermen en ervoor te zorgen dat alle mensen vrede en voorspoed genieten. Elk doel richt zich op specifieke aspecten van wereldwijde verbetering die tegen 2030 bereikt moeten worden. Bij Puur Schoon integreren we deze doelen in onze bedrijfsvoering door middel van drie specifieke pijlers die elk bijdragen aan bepaalde SDG’s:

 1. Klachtenafhandeling: Deze aanpak draagt bij aan SDG 16, dat streeft naar vrede, justitie en sterke publieke diensten. Door het bevorderen van transparantie en verantwoordelijkheid in onze klachtenafhandeling, helpen we mee aan het opbouwen van vreedzame en inclusieve gemeenschappen.
 2. CO2-uitstoot: Onze inspanningen om CO2-uitstoot te verminderen zijn gericht op SDG 13, dat oproept tot dringende acties om de klimaatverandering en haar impact te bestrijden. Door onze ecologische voetafdruk te minimaliseren, nemen we verantwoordelijkheid voor onze milieu-impact.
 3. Social Return On Investment (SROI): Dit initiatief ondersteunt SDG 8 en SDG 10, die respectievelijk streven naar waardig werk en economische groei en het verminderen van ongelijkheid. We bevorderen inclusiviteit en diversiteit binnen onze organisatie en investeren in gemeenschapsondersteuning om bij te dragen aan duurzame economische groei en gelijkheid.

Door deze pijlers te integreren in onze dagelijkse praktijken, streven we niet alleen naar zakelijk succes, maar ook naar een positieve bijdrage aan de samenleving en het milieu.

Bij Puur Schoon zijn we ons volledig bewust van de impact die we kunnen hebben op de wereld om ons heen. We zijn toegewijd aan onze duurzaamheidsvisie en zetten ons actief in om ervoor te zorgen dat onze activiteiten bijdragen aan een duurzamere en eerlijkere wereld. Onze benadering is gebaseerd op transparantie, verantwoordelijkheid en effectieve actie, die terug te zien zijn in al onze werkzaamheden.

Duurzaamheid is meer dan alleen het verminderen van onze ecologische voetafdruk; het is een integraal onderdeel van al onze bedrijfsprocessen. Dit omvat het gebruik van innovatieve en milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen, het implementeren van duurzame bedrijfsprocessen en het bevorderen van duurzaam vervoer onder onze medewerkers. Hier zijn enkele specifieke manieren waarop Puur Schoon bijdraagt aan duurzaamheid:

 • Schoonmaakonderhoud en glasbewassing: We passen efficiënte reinigingsmethoden toe die water- en energieverbruik verminderen.
 • Vloeronderhoud: We gebruiken duurzame materialen en technieken die de levensduur van vloeren verlengen, wat minder vaak tot vervanging leidt.
 • Dieptereiniging: Onze diepgaande reinigingsmethoden verminderen de noodzaak voor regelmatige schoonmaak, wat op de lange termijn minder grondstoffen verbruikt.

Deze praktijken verbeteren niet alleen het milieu, maar verhogen ook de kwaliteit van de werkomgeving voor onze klanten en hun gebruikers, waardoor een gezondere en productievere gemeenschap wordt bevorderd. Door deze aanpak streven we ernaar een voorbeeld te zijn voor duurzaamheid binnen de schoonmaakbranche.

Waarom kiezen voor Puur-Schoon?

De magie zit hem niet in de momenten dat je verrast wordt door iets extra's, maar in het volledig ontbreken van verrassingen. Onze diensten zijn pas echt merkbaar als je vergeet dat we er zijn. Dat noemen wij zorgeloos.

 • Geen no-shows. Als we zorgeloos zeggen, dan bedoelen we dat ook.

 • Ruim 13 jaar ervaring. We krijgen 5-sterren van onze klanten.

 • Grote namen vertrouwen ons al jaren zorgeloos

Veelgestelde vragen

Wat is circulaire schoonmaak?

Circulaire schoonmaak is een benadering waarbij afval wordt geminimaliseerd en grondstoffen worden hergebruikt. Het richt zich op het verminderen van de ecologische impact van schoonmaakactiviteiten door duurzame producten en methoden te gebruiken.

Hoe kan ik milieubewuste producten gebruiken?

Je kunt milieubewuste producten gebruiken door te kiezen voor schoonmaakmiddelen en -materialen die biologisch afbreekbaar zijn en geen schadelijke chemicaliën bevatten. Daarnaast kun je ook letten op de verpakking en kiezen voor producten met milieuvriendelijke verpakkingen.

Wat zijn de voordelen van circulaire schoonmaak?

De voordelen van circulaire schoonmaak zijn onder andere het verminderen van afval, het besparen van grondstoffen, het bevorderen van een gezonde werkomgeving en het verminderen van de ecologische impact van schoonmaakactiviteiten.

Hoe kan ik overstappen naar een circulaire schoonmaakbenadering?

Je kunt overstappen naar een circulaire schoonmaakbenadering door samen te werken met een schoonmaakpartner die gespecialiseerd is in circulaire schoonmaak. Zij kunnen je adviseren over duurzame producten en methoden en je begeleiden bij de overgang.

Wat zijn de kosten van circulaire schoonmaak?

De kosten van circulaire schoonmaak kunnen variëren, afhankelijk van de omvang van de schoonmaakwerkzaamheden en de specifieke behoeften van jouw organisatie. Het is raadzaam om een offerte aan te vragen bij een schoonmaakpartner om een nauwkeurige prijsopgave te ontvangen.

Klaar voor een schoon begin? Laten we kennismaken

Ga voor zorgeloos schoon en neem contact met me op of vraag direct een offerte aan.